IKLAN (Klik pada gambar)

CARA DOWNLOAD


ala.....download mudah jer....x der la susah mane pun....
BUKAK LINK DOWNLOAD...Pastu DOWNLOAD la....
tapi aku bagitau gak la cara nak download ni.....
Link download ade banyak jenis....antaranya...

1. Rapidshare

Link ni mmg famous...tapi aku x suke sangat download dari link ni...coz ade byk problem dan lambat sgt download...

2. Mega upload

Link ni mmg ok...download pn laju...nak download dari megaupload mmg senang...
mula2..masuk kan no.security kat ruangan kosong...


lepas korang isi..akan keluar jangka masa...tunggu jangka masa tu habis...baru klik download..


PASTU BARU R KLIK REGULAR DOWNLOAD....Dah boleh download dah...yahuuu...


tapi kadang2 ade problem gak..macam xley download....huhuhu


3. Hotfile

Yang ni pun laju gak download....tapi leceh or payah sikit la....coz kene download 1 per 1...
baru boleh download....xder masuk2 kod pun...klik jer regular download....
nanti akan keluar page baru..cakap "clik here to download"
Mudah jer....kalu x ley download...macam dia cakap
" You are currently downloading..
Free users are allowed to only one parallel download"..
tutup dulu connection internet...lam masa 10-15 minute la...
pastu smbung semula connect...nnt boleh la download....

4. Mediafire


Yang ni paling best....mudah giler nak download...coz kat situ boleh nampak button nak download....
ade banyak lagi...tapi yang ni jer la yg dapat aku boleh bagitau....yang lain, same jer....

MANE LINK DOWNLOAD??
Bagi yang x tahu la...link download ade pada gambar DOWNLOAD ataupun pada text...
Klik kat gambar Download or Text (contoh: download part1)
Nanti akan keluar windows baru untuk korang download...
SELAMAT MENDOWNLOAD...

Software nak download citer???

ade banyak....tapi aku guna INTERNET DOWNLOAD MANAGER(IDM)
jer...
laju giler download citer...sekejap jer dah siap...
Lepas download....install k...
Siap  install....bukak IDM tu....
lepas tu...klik kat option-connection


dah bukak connection...pilih jenis connection....pilh LAN 10Mbs


dah pilih LAN 10Mbs...pilih lagi sekali... pilih Others...default maksimun tukar dari 8 menjadi 16..


lepas tu ...klik OK...korang punyer download lepas ni..akan laju la..cepat sikit korang download...

Baca ni kalau tak dapat play movie

  1. .rar-extract using winrar or winzip.
  2. .001-combine file using HJsplit.
  3. Play the movie and no sound?Install K-Lite Codec Mega or Real Alternative
NOTA: Boleh tengok page SOFTWARE WAJIB ADA

Post terkini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...